Herdenking en heropening Airborne Museum Oosterbeek

Meer dan 120 oorlogsveteranen en duizenden belangstellenden hebben vanmorgen in Oosterbeek de gesneuvelde militairen van operatie Market Garden en de Slag om Arnhem herdacht. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop en zijn Britse collega Bob Ainsworth woonden de vijfenzestigste herdenking op de Airborne Begraafplaats bij. Op de begraafplaats in de bossen bij Oosterbeek liggen meer dan 1750 voornamelijk Britse en Poolse soldaten begraven. Het merendeel kwam in september 1944 om tijdens operatie Market Garden en de Slag om Arnhem. Dergelijke herdenkingen moeten voor de overlevenden en nabestaanden nog steeds ontzettend bijzonder zijn. Het is te hopen dat ze nog een hele lange tijd zullen worden gehouden.

De afgelopen dagen kwamen meer dan 120 bejaarde oorlogsveteranen naar Arnhem en omgeving om hun gesneuvelde kameraden te herdenken. Er klonk applaus toen de veteranen kransen legden bij het Kruis der Opoffering. Ook ambassadeurs van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Polen legden kransen, net als de Gelderse commissaris van de Koningin Clemens Cornielje en burgemeesters van omliggende gemeenten. Aansluitend legden kinderen uit de omgeving op ieder graf bloemen. Na de plechtigheid volgt zondagmiddag de officiële heropening van het vernieuwde Airborne Museum in Oosterbeek.

Lees ook:Kogel overleeft crematie veteraan Slag om Arnhem
Lees ook:Veteraan Eerste Wereldoorlog vierde 113e verjaardag!
Lees ook:Ontmoet Napoleon tijdens het Waterloo-weekend
Lees ook:Bijna helft veteranen profiteert van defensie-ervaring in huidige burgerbaan
Lees ook:Stoffelijke resten van een Britse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>