Uniek materiaal Frans Halsema binnenkort op dubbel-CD

Op 24 februari 1984 overleed Frans Halsema op 44-jarige leeftijd aan keelkanker. Nu, vijfentwintig jaar na zijn dood herdenkt platenmaatschappij Universal Music cabaretier/zanger Frans Halsema. Op 9 maart verschijnt de dubbel-cd “Springlevend“.

Zijn zoon Marijn Halsema stuitte samen met ‘geluidsresearcher’ Piet Tullenaar op uniek materiaal, liedjes waarvan niemand wist dat ze nog bestonden, liedjes waarvan zij niet eens wisten dat hij ze ooit had gezongen en repertoire-toppers in een andere uitvoering. Al die bijzondere opnames, 23 in totaal, staan op de tweede CD van ‘Springlevend’. Daarop zijn onder meer een duet met Robert Long (Moederziel alleen) te horen en verschillende nummers waarop Halsema live wordt begeleid door het Metropole Orkest.

Op CD 1 staan 23 van de beste liedjes van Frans Halsema met onder andere “Zondagmiddag Buitenveldert” en “Vluchten kan niet meer.

Zoon Marijn schreef in het boekje bij het dubbelalbum. „Springlevend is een gedurfde titel zo’n kwart eeuw na iemands overlijden, maar verwoordt zo goed wie je was, de wijze waarop je in het leven stond, je blijdschap, vrolijkheid, humor en bovenal je lach. Al luisterend bleek nog steeds hoe mooi de teksten zijn die je zong, hoe bijzonder de arrangementen en hoe helder en zuiver je stem.”

Lees ook:CD met “kolderliedjes” van Toon Hermans
Lees ook:Boekje met vieze spreuken “Viespreukerij” door Opa van Giel Beelen
Lees ook:Likken aan Frans Bauer
Lees ook:Een broek voor mannen met ballen!
Lees ook:Vader Frans Bauer begraven

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Uniek materiaal Frans Halsema binnenkort op dubbel-CD

 1. hans

  ik zoek een oude video opname van frans halsma en wil graag contact met marijn halsema hierover

  graag een re hoe ik hem kan bereiken

    /   Reply  / 
  1. lisa

   kijk in het telefoonboek

     /   Reply  / 
 2. lisa

  Frans halsema is geweldig.
  Vooral met het nummer ” voor haar ”
  x

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>