Revolutionaire ontdekking voor het bestrijden van grijze haren

Met een beetje mazzel krijgen onze kleinkinderen geen grijze haren meer. Wetenschappers zijn druk aan het uitdokteren waarom haar grijs wordt en met deze ontdekking kunnen ze voorgoed een einde brengen aan grijze haren door het vergrijzingproces ervan te stoppen. Nieuw onderzoek toont aan dat haar grijs wordt door een chemische reactieketen die ervoor zorgt dat een haarlok zichzelf van binnenuit bleekt. Dit proces start wanneer het lichaam door veroudering minder van het enzyme catalase produceert. Dit zorgt ervoor dat waterstofperoxide, een stof die natuurlijk in het haar voorkomt, niet afgebroken kan worden. Omdat er dan ook een tekort is aan enzymen die de schade herstellen, worden je lokken grijs.

Is de vraag: hoe stop je deze kettingreacties.

Lees ook:Grijs haar is hartstikke “in”
Lees ook:Je grijze lokken zijn een mogelijke afweer tegen kanker
Lees ook:Eén op tien zestigplussers geen enkele grijze haar
Lees ook:Grijze haren gaan tot het verleden behoren
Lees ook:Grijze haardos door zorgen? Onzin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>