“Hiep hiep hoera” voor de bikini

Ja, dat klinkt gek hè? Maar vandaag heffen we het glas op de bikini, zestig jaar geworden.

De Franse auto-ingenieur Louis Réard heeft de populaire badkleding in 1949 in Parijs geintroduceerd. Het was wel even wennen toendertijd en er kwamen dan ook veel negatieve reacties. Geen enkel model wilde zoiets ‘onzedelijks’ dragen. In verschillende delen van de wereld werd de bikini zelfs verboden. Het Vaticaan ging zelfs zover en noemde de bikini  immoreel.De badkleding is genoemd naar het eiland ‘Bikini’, waar kort voor de introductie van de badkleding een atoombom was getest. De bikini zou bij het grote publiek dan ook moeten inslaan als een bom.

Filmsterren als Brigitte Bardot en Ursula Andress wisten de bikini eind jaren vijftig pas echt hip te maken.

Lees ook:De bikini bestaat 70 jaar!
Lees ook:Vrouwen zeker in bikini als ze 59 jaar zijn!
Lees ook:Eindelijk een echt mooie bikini voor vollere vrouwen
Lees ook:Eén op de vijf 50-plusvrouwen zont topless
Lees ook:Niet de borsten maar buikjes zijn het probleem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>