Een bijzondere liefde

De laatste dag in het leven van Vera en István; hun kleindochter reconstrueert deze dag in een bijzondere roman. Een boek dat vanaf de eerste pagina tot leven komt, ook al opent het met de dood………

“Een bijzondere liefde” vertelt het verhaal van Vera en István, die als Hongaarse Joden de oorlog overleefden, in 1956 tijdens de opstand van Budapest naar Denemarken vluchtten en in 1991, hand in hand naast elkaar in bed, de volgende grote reis maakten.

Johanna Adorján is twintig als haar grootouders een einde aan hun leven maken. Het is geen daad van wanhoop, van moedeloosheid of depressie, maar van liefde. Liefde voor elkaar. In de familie wordt over de zaak gezwegen – ‘daarover spreekt men niet’ – maar Johanna kan zich daar niet bij neerleggen. Zestien jaar later gaat zij op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Wat ze vindt is een liefdesgeschiedenis die zich afspeelde tegen de dramatische achtergronden van het Europa van de twintigste eeuw, en een stuk van haar eigen identiteit.

Lees ook:Een tijdelijke bruid in Iran – een waargebeurd verhaal
Lees ook:Hand in hand met de liefde van je leven sterven…
Lees ook:4 cd-luisterboek “De schuilplaats”, ondergedoken in Twente
Lees ook:Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)
Lees ook:Genieten van je relatie na je 50e

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>