Deze rollator voorkomt ongelukken

Niet dat je als 50-plusser al met een rollator loopt, maar wellicht is dit bericht een tip voor ouders (of zo)….

In Nederland belanden jaarlijks gemiddeld 1700 ouderen op de spoedeisende hulp na een val met een rollator. En dat doet me aan mijn moder denken. Haar rollator ging harder dan mijn moeder zelf, waardoor de afstand tussen die twee steeds groter werd. Levensgevaarlijk! En wij maar roepen: MA, rechtop lopen!!! Hou die rollator bij je!!!

Nu hebben een geriater en een werktuigkundig ingenieur samen een rollator ontwikkeld die  de gebruiker stimuleert door z’n vormgeving om rechtop te lopen. Ook neemt de rollator moeiteloos hoogteverschillen tot 6 centimeter. De rollator heeft een breed zitgedeelte, kan met één handgreep worden vastgezet, weegt weinig en klapt gemakkelijk open en dicht.

Het meest vernieuwende onderdeel van deze Attempto! rollator wordt gevormd door de voorwielen, die zijn uitgerust met rupsbandjes. Deze rollen soepel over tapijtranden, omhoog stekende klinkers en drempels tot 6 centimeter. Met de rollator loopt de gebruiker moeiteloos over gras, bospaden en trottoirs. De kans op ongelukken met deze rollator neemt dus aanzienlijk af.

Het ingenieuze Simplex wielsysteem met rupsbandjes is ook los verkrijgbaar, en kan op elke gangbare rollator worden gemonteerd.

Lees ook:Modieuze rollator door Frans Molenaar?
Lees ook:Tijdelijk een rollator nodig? Huur er één bij uw-rollator.nl!
Lees ook:Win een Handicare Gemino 30 rollator t.w.v. €269,95 op 50plus.blog.nl
Lees ook:Win hier gratis een Gemino Rollator t.w.v. €269,95
Lees ook:Goed beslagen ten ijs een rollator aanschaffen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Deze rollator voorkomt ongelukken

  1. e
      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>