Goedkoper vliegen met Ryanair

Binnenkort een vlucht geboekt met Ryanair? Dan kun je je koffers alvast inpakken, en goed ook! De Britse prijsvechter heeft namelijk besloten de tarieven voor koffers weer te verlagen. Voor de zomer werden die juist verhoogd om mensen te ontmoedigen veel bagage mee te nemen in het vliegtuig. Vanaf 1 september moet voor een koffer met een gewicht van 15 kilo 15 euro worden betaald en voor een van 20 kilo 25 euro. Voor de zomerperiode was dat tarief verhoogd tot respectievelijk 20 en 30 euro. (*) Passagiers mogen gratis 10 kilo handbagage meenemen; dat verandert niet.Ryanair zou overigens het liefst zien dat passagiers alleen handbagage meenemen, aangezien een zwaar vliegtuig meer brandstof verbruikt dan een minder zwaar beladen exemplaar. De maatregelen van Ryanair schijnen overigens wel te hebben gewerkt. Volgens de luchtvaartmaatschappij is het aantal koffers dat deze zomer is ingecheckt gedaald, terwijl het aantal passagiers toenam.

(*) De hoge tarieven blijven overigens wel gelden voor alle vluchten van en naar de Canarische Eilanden. Dat is in de winter een populaire vakantiebestemming.

Lees ook:Koffer meenemen soms duurder dan vliegticket zelf
Lees ook:Staanplaatsen in het vliegtuig??
Lees ook:Hologram praat tegen vliegtuigpassagiers
Lees ook:Vakantie in 2012: gewoon weer met je flesje het vliegtuig in!
Lees ook:Gratis een iPad tijdens je vliegreis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>