70% 50-plussers inmiddels online

Nederlanders zitten steeds vaker op internet. Vorig jaar werd gemiddeld zeven uur per week gesurft, nu is dat gemiddeld 8,3 uur. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Intomart GfK, dat ieder half jaar onderzoek doet naar internetgebruik. En denk vooral niet dat het alleen de jongeren zijn die vooral surfen: de 50-plussers zijn met 70% dekking ook aardig vertegenwoordigd.Van de generatie van 13 tot 34 jaar zit intussen iedereen op internet. In die groep zitten, met 14,5 uur internetten per week, de meest intensieve gebruikers. Van de 50-plussers is inmiddels zeventig procent regelmatig online.  De totale surfpopulatie is in de eerste helft van 2010 gestegen tot 86 procent van alle Nederlanders ouder dan 13 jaar. Dat is drie procent meer dan vorig jaar. Zo’n 25 procent van de Nederlanders van dertien jaar en ouder surft wel eens op een mobiele telefoon. Vorig jaar was dat aandeel nog achttien procent.

Lees ook:Jong en oud….. we zijn steeds langer online
Lees ook:Aantal Nederlanders in België verdubbeld
Lees ook:Ouderen maken forse inhaalslag op internet
Lees ook:Vijftigplusser ontdekt massaal de smartphone
Lees ook:Meer gevallen van oplichting via internet, minder door skimming

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>