Ouderen leven met liefde rijbewijs in voor gratis OV-Kaart

Veel ouderen zouden na hun zeventigste best hun rijbewijs willen inleveren in ruil voor gratis openbaar vervoer, blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Nou, dan denk ik dat daar maar eens serieus werk van moet worden gemaakt, want ik zie echt teveel (echt) ouderen levensgevaarlijk aanmodderen in het verkeer. Overigens net zoveel als jongeren die net hun rijbewijs hebben en daar nog niet helemaal op de juiste manier mee weten om te gaan…Van de 700 ondervraagden zei ruim een derde het serieus te overwegen. VVN is voorstander van de inleverregeling zodat ouderen langer en veiliger mobiel kunnen blijven. Veel oudere automobilisten hebben moeite met veranderingen in het verkeer. Zo worden onder andere wegomleggingen, spitsstroken en grote rotondes als lastig ervaren.

Lees ook:Opmars seniorenrijbewijs voor eigen buurt
Lees ook:Verhoogde kans op uitdrogen en vallen ouderen door langer thuiswonen
Lees ook:Verschrikkelijk kerstcadeau: ‘zelfmoordkits’
Lees ook:Ouderen slecht voorbereid op zelfstandig wonen
Lees ook:Nederlanders vinden winterbanden belangrijk maar bereiden zich te laat voor

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ouderen leven met liefde rijbewijs in voor gratis OV-Kaart

  1. Pingback: Openbaar vervoer-stakingen in de grote steden | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>