Angst voor de tandartsboor in de toekomst verleden tijd

Britse wetenschappers hebben een apparaat ontwikkeld waardoor je bij de tandarts de tandartsboor niet meer hoort. Liever vandaag nog dan morgen zou ik willen zeggen!  Nachtmerries heb ik nog van dat vreselijke geluid dat uit de behandelkamer kwam toen ik als kind met mijn broer en moeder (mijn vader durfde niet..) in een overvolle wachtkamer zat. Van “afspraken maken” hadden ze toen nog nooit gehoord. Vóór 09.00 moest je binnen zijn en dan ging de deur dicht. Met een beetje pech moesten we twee uur lang het doordringende geluid aanhoren van de boor, gehanteerd door de meest gevreesde man in mijn leven: de tandarts! De wetenschappers zijn nog op zoek naar investeerders om het apparaat op de markt te brengen. Volgens hen kan de uitvinding veel mensen over hun angst voor de tandarts heen helpen.

Het apparaat kan op een mp3-speler worden aangesloten, zodat een patiënt naar zijn of haar eigen muziek kan luisteren. Tegelijkertijd laat het hulpmiddel wel het stemgeluid van de tandarts door.

Het geluid in de behandelkamer van de tandarts wordt door het apparaat omgezet in een digitaal signaal. Dat signaal wordt vervolgens gefilterd, zodat alleen de ‘prettigere’ geluiden worden doorgelaten. Met antigeluid, tegengestelde geluidsgolven, wordt de herrie van de boor geblokkeerd. Het apparaatje werkt volgens de uitvinders beter dan bijvoorbeeld oordoppen, juist omdat de tandarts met de patiënt kan blijven communiceren.

Lees ook:Tandartsangst is in jeugd ontstaan
Lees ook:Een draagbare speaker die perfect is voor je mobiele leven
Lees ook:Mondzorg in verzorgingshuizen kan veel en veel beter
Lees ook:Hoe lang is jouw vader of moeder al niet bij de tandarts geweest?
Lees ook:Popmuziek voor Oma: Paul de Leeuw en Adele (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>