Doe mee aan de tuinvogeltelling 2011

Trek je kleinkinderen dit weekend weg achter hun computerspelletjes en laat ze meedoen aan de nationale tuinvogeltelling voor Nederland. Oog voor de natuur moeten ze krijgen en ze leren er gegarandeerd wat van. De vogeltelling vindt dit jaar plaats in het weekend van 22 en 23 januari.

In heel Nederland worden mensen uitgenodigd om gedurende een half uur alle vogels te tellen die zij in hun eigen tuin zien. Het mooiste van dit alles is nog, dat je de telling heel comfortabel kunt doen. De beste observatieplek is namelijk achter het glas, met een kopje koffie er bij.

Ga naar www.tuinvogeltelling.nl. Daar vind je uitleg over de telling, allerlei tips en het telformulier. Er staan ook mooie en duidelijk afbeeldingen van de meest voorkomende tuinvogels, zodat je ze makkelijk kunt herkennen. Bovendien kun je verschillende vogelgeluiden aanklikken. Ook is het leuk om de resultaten van de voorgaande jaren te bekijken. Dat kan zelfs per provincie en op postcode.

Zondagavond 23 januari geeft Vogelbescherming de uitslag via radio en tv. Deelnemers krijgen via een e-mail de uitslag.

Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015
Lees ook:Binnenkort weer de nationale tuinvogeltelling!
Lees ook:Doe mee met de tuinvogeltelling 2012
Lees ook:de Nationale Vogeltelling komt er weer aan
Lees ook:De Nationale Tuinvogel Top 10

1 Reacties // Reageer

One thought on “Doe mee aan de tuinvogeltelling 2011

 1. Ricky de Groot

  Bij mij zitten altijd veel huismussen het hele jaar door
  ook staartmezen, roodborst, heggenmussen, winterkoning,pimpeltjes,
  koolmezen, bontespechten, eekhoorns, sperwers
  ik voer ze het hele jaar door.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>