Nederland heeft meeste parttimers van heel Europa

Ik heb zelf wel eens de indruk dat ik double-time werk. Zo druk heb ik het soms. Toch is uit onderzoek gebleken dat bijna de helft van de werkende Nederlanders parttime werkt. Maar liefst 48,3 procent van de werkende Nederlanders werkt parttime, heeft onderzoeksorganisatie Eurofound becijferd. Daarmee is in Nederland is het percentage parttime werknemers het hoogste van Europa,waar het gemiddelde op 18,8 procent van de werkende bevolking ligt. Het land met de minste parttimers blijkt Bulgarije (slechts 2,3 procent).

Het parttime werken heeft voor- en nadelen. Door deeltijd te werken, kunnen namelijk meer vrouwen toetreden op de arbeidsmarkt, kan men een betere balans tussen werk en privé vinden en kunnen werkgevers zich beter staande houden als het economisch slechter gaat. Aan de andere kant, zo stelt het rapport, hebben werkgevers door parttimers vaak hogere lasten en lopen werknemers risico op lager salaris en lager gekwalificeerde banen.

Lees ook:Eerder met pensioen voor beter seksleven?
Lees ook:Overheid gaat oudere sollicitanten helpen
Lees ook:Langer doorwerken steeds meer geaccepteerd
Lees ook:Weinig rooskleurige berichten van de arbeidsmarkt voor 55-plusser
Lees ook:Bijna helft veteranen profiteert van defensie-ervaring in huidige burgerbaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>