Pilsje? De smaak van oud bier kan worden tegengegaan

Weinig dingen zo onsmakelijk als oud bier… Maar er is goed nieuws: wetenschappers hebben ontdekt welke stoffen de bittere nasmaak van verschaald bier veroorzaken en hoe ze ontstaan. Aan de hand daarvan hebben zij nieuwe manieren gevonden om bier langer vers te houden. Mmm… Dat zou inderdaad goed nieuws kunnen zijn!Onderzoekers van de Technische Universiteit München hebben een aantal flesjes bier tien jaar lang bewaard en daarna de samenstelling vergeleken met die van verse pilsjes. Zij ontdekten dat zuren die van nature voorkomen in hop, een van de hoofdbestanddelen van bier, na verloop van tijd van samenstelling veranderen. Dat zorgt voor een onaangenaam bittere nasmaak.

Dit kan worden voorkomen door bier minder zuur te maken. Dat bleek nadat de onderzoekers een brouwerij hadden gevraagd een pilsener te maken met een lagere zuurtegraad. Ook ontdekten zij dat, zoals kenners al lang weten, bier het best blijft smaken als het koel wordt bewaard.

Lees ook:Appels met schil eten heeft voordelen voor ouderen
Lees ook:Twintig redenen om bier te drinken
Lees ook:De donororgaan-superkoeler… nee… niet voor wijn
Lees ook:Leef langer, drink de helft aan bier
Lees ook:Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>