Autorijden op tequila?

Wie aan tequila denkt, denkt hoogstwaarschijnlijk niet meteen aan autorijden. Terecht! Want het is natuurlijk niet slim om achter het stuur te kruipen na het nuttigen van alcohol in het algemeen en dit drankje in het bijzonder. Toch is er wel degelijk een link: Het zou zo maar kunnen dat tequila een biobrandstof wordt. Deze brandstoffen zijn vaak omstreden, omdat ze gemaakt worden van voedingsrijke gewassen. Maar de plant die gebruikt wordt voor tequila is geen gevaar voor de hongersnood in de wereld.Agave planten worden onder meer gebruikt om tequila te bereiden. Tot nu toe is de plant genegeerd als mogelijke bron voor biobrandstoffen. Agave planten bevatten ongeveer 200 soorten over de hele wereld. Dat zou een revolutie in de energiewereld kunnen veroorzaken. In Mexico alleen is er 80 miljoen hectare beschikbaar die geen productief potentieel heeft, maar toch agave planten kan voortbrengen. Dat is voldoende om de hele Verenigde Staten van brandstof te voorzien!

Wordt vervolgd (…al zullen de benzineboeren er waarschijnlijk wel weer een stokje voor proberen te steken…)

Lees ook:Bezoek de gezondste plek van Nederland
Lees ook:Slippers veroorzaken serieuze voetproblemen
Lees ook:Koperdraad tegen slakken in hosta
Lees ook:Een kleurrijke tuin in het voorjaar? Nu aan de slag!
Lees ook:Help de natuur… bestel nu de BijenBloembollentas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>