Weerbericht: Het wordt vandaag tropisch warm, …of toch niet?

Het wordt niet zo’n gunstige dag voor de mensen die niet van warm weer houden: In het zuidoosten van Nederland lopen de temperaturen namelijk even op tot dertig graden. Overigens geen reden voor het KNMI om van een tropische dag te spreken, omdat die temperatuur waarschijnlijk alleen wordt gehaald in het zuidoosten. Voor een tropische dag moet het kwik ook in De Bilt die temperatuur halen.

Dat zit er niet in, aldus een woordvoerder: “In de hele Randstad blijft het ver onder de dertig graden. Als je dan ziet wat voor weer het dinsdag wordt, is tropisch al helemaal ver weg.” Dinsdag worden regenbuien verwacht en wordt het niet warmer dan zestien graden. Maar zo erg zal het niet worden…

Hoe zou het eigenlijk zijn met de ‘muggenvoorspellingen’? Ik heb er vooralsnog weinig last van gehad!

Lees ook:Weersverwachting: zon en temperaturen tot 29 graden!
Lees ook:Einde aan de vrieskou: het wordt zelfs 10 graden boven 0!
Lees ook:Vandaag lekker weer, maar wel koudste lente in tijden!
Lees ook:De heetste dag van het jaar?
Lees ook:Warmste 18 oktober sinds het begin van de metingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>