Volgend jaar minder vlinders door droogte van nu?

Jammer… Het zou zo maar kunnen dat er volgend jaar een stuk minder vlinders te bewonderen zijn in ons land. Alhoewel het gisteren flink geregend heeft, zijn de vele droge, zonnige dagen van dit voorjaar nu weliswaar erg lekker, maar ze kunnen vlinders volgend jaar duur komen te staan. Weliswaar doen de dagvlinders het bij dit weer goed, voor de rupsen, de vlinders van volgend jaar, is er echter te weinig voedsel.
Op eenzelfde mooi voorjaar van 2003 volgde ook een slecht vlinderjaar, aldus onderzoekers van de Wageningen Universiteit en De Vlinderstichting donderdag. Die meldden ook dat de toekomst niet al te rooskleurig is voor de kleurige flodderaars. Uit onderzoek is gebeken dat droogte en hevige regenbuien, die door de klimaatverandering vaker zullen voorkomen, vlinders bedreigen. Sommige vlindersoorten zoals het gentiaanblauwtje hebben daar al onder te lijden.

Lees ook:Angstvallig weinig vlinders gesignaleerd dit jaar
Lees ook:Mooi voorjaar gaat ons volgend jaar opbreken…
Lees ook:Muggen zijn minder talrijk dan vorig jaar…
Lees ook:Overgansklachten geen reden meer voor huisartsbezoek
Lees ook:40% thuiswonende dementerende ouderen ervaren vrijheidsbeperking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>