Goede zaak: meer alcoholcontroles met Kerst en Oud en Nieuw

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die er van balen, maar ieder weldenkend mens zal toch alleen maar met me eens kunnen zijn dat de politie er goed aan doet. Waar ik het over heb? De verscherpte en uitgebreide alcoholcontroles rond de feestdagen.In vergelijking met voorgaande jaren zal de politie rond de feestdagen meer alcoholcontroles houden op de weg. De verleiding om tijdens Kerst en Oud en Nieuw, maar ook tijdens bedrijfsborrels, net iets meer alcohol te nuttigen dan is toegestaan, is groot. Veel mensen moeten na borrels en diners nog de weg op. De politie heeft daarom een groot aantal acties gepland. Wijkagenten en surveillerende agenten zullen daarnaast ook extra alert zijn op bestuurders die beschonken achter het stuur zitten. In het verleden was die extra inzet bedoeld om geweld te bestrijden. Op de momenten dat het rustig is, worden deze extra agenten ingezet om alcoholcontroles uit te voeren.

De kans dat mensen door deze extra alcoholcontroles in een fuik komen is hierdoor groter dan normaal, stelt Ron Looije van de Raad van Korpschefs. Volgens hem is dit nodig zodat iedereen de feestdagen op een goede en veilige manier doorbrengt. Rond Kerst en Oud en Nieuw waren de laatste jaren steeds minder aanhoudingen wegens alcohol. Maar mensen die gepakt werden, hadden ten opzichte van de jaren ervoor wel meer gedronken.

Lees ook:Vergrijzing bij politie: steeds meer 50-plussers
Lees ook:Depressielijn feestdagen
Lees ook:Inbrekers slaan slag tijdens kerstdiner
Lees ook:Slijters, supermarkten en vooral speelgoedwinkels draaien mooie omzet
Lees ook:Nederlands Rodney King-filmpje? Agente schopt dronken man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>