Oprichter van de Platters overleden

De oprichter van de Amerikaanse rhythm-’n'-bluesband The Platters, Herb Reed, is op 83-jarige leeftijd in een hospice overleden. The Platters werden in de jaren vijftig bekend met nummers als ‘Only You’ en de ‘The Great Pretender’. Weet je nog……? Tuurlijk, wie had geen LP van ze in de kast liggen! De naam Platters werd overgenomen van diskjockeys uit de jaren vijftig, die hun platen ‘platters’ noemden. In 1955 braken ze door met ‘Only You’. In de loop der jaren hebben The Platters een sterk wisselende bezetting gehad. In totaal hebben 116 artiesten wel eens opgetreden met de groep. Herb Reed is de enige die op alle bijna 400 opnames van de band te horen is.

The Platters werden in 1990 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. De muziekinstelling noemde de groep ‘een terugkeer naar het gouden tijdperk waarin popmuziek, rhythm-and-blues en rock-’n-roll samenvloeiden in een perfecte harmonie’.

Reed groeide op in Kansas City (Missouri) in bittere armoede. Op 15-jarige leeftijd trok hij met 3 dollar in zijn zak naar Los Angeles. Voor zijn muzikale doorbraak waste hij auto’s om de kost te verdienen.

Lees ook:The Blues Brothers komen naar de theaters, swingend en spetterend
Lees ook:Gouden Eeuw Award voor Rob de Nijs
Lees ook:Temptations zanger Richard Street overleden
Lees ook:“Kom van dat dak af”! De geschiedenis van de eerste Nederlandstalige rock-‘n-roll hit
Lees ook:Herbeleef de sixties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>