Opvliegers? Ga sporten!

Bewegen dames. Dé remedie tegen opvliegers als je in de overgang bent zo blijkt uit een onderzoek van Penn State University. Je zou minder last hebben van die vreselijke opvliegers nadat je gesport hebt. Nou, het proberen waard toch? De onderzoekers volgden 15 dagen 92 vrouwen van 40 tot 59 jaar. Deze proefpersonen hadden last van milde tot gemiddelde overgangssymptomen en gebruikten geen hormoontherapie.Ze droegen een versnellingsmeter waarmee hun lichamelijke activiteit geregistreerd werd. Ook hun huidtemperatuur werd gemeten. De vrouwen noteerden bovendien zelf elke opvlieger. De proefpersonen bleken minder opvliegers te hebben als ze bewogen hadden. Dit positieve effect hield zo’n 24 uur aan.

“Voor vrouwen met gemiddelde opvliegers is er geen enkele reden om lichamelijke activiteit te vermijden. Het kan juist helpen en het is zeker de beste manier om gezond te blijven als je ouder wordt”, aldus Steriani Elavsky.

Lees ook:Opvliegers tijdens overgang niet beïnvloedt door bewegen
Lees ook:Lijnzaad heeft geen effect op opvliegers
Lees ook:Met een verwarmde huid slaap je lekkerder
Lees ook:Last van PMS? Dan ook ergere overgangsklachten…
Lees ook:Achterin 50 en begin 60 ook nog rustig last van opvliegers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>