Teken komen steeds vakeer in tuinen voor (filmpje)

Vandaag heerlijk in de tuin gewerkt. Zo even douchen en kijken of ik niet ben aangevallen door teken, want ik las net dat mensen steeds vaker een tekenbeet oplopen gewoon in de tuin. En ik maar denken dat je alleen gevaar liep in de bossen. Vijftig procent van de tekenbeten wordt opgelopen in het bos en veertig procent in de tuin!!

 

 

Op 28 maart publiceerden Wageningen University en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de website www.tekenradar.n. Mocht je meer willen weten over tekenbeten bekijk dan deze website.

Voorlichtingsfilm over tekenbeten en de ziekte van Lyme.In deze film kun je zien waar teken voorkomen en hoe ze op mensen overstappen. Ook is in beeld gebracht hoe je jezelf kunt controleren en hoe je een teek moet verwijderen

Lees ook:Kijk voor tekenactiviteit opTekenradar.nl
Lees ook:Het tekenseizoen is weer aangebroken!
Lees ook:RIVM verwacht veel tekenbeten deze zomer
Lees ook:Wandelen in de lentezon? Pas op voor teken!
Lees ook:Steeds meer chronisch zieken in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>