De geschiedenis van vrouwenondergoed

Tot nog toe werd altijd gedacht dat de bh in de negentiende eeuw werd uitgevonden. Fout! Bij opgravingen in een Oostenrijkse kasteel in Tirol (!!) werden vier bh’s uit de 15e eeuw gevonden. Hele mooie, toen al! Met cups van katoen en rijk geborduurd, waarschijnlijk om de kasteelheren het hof te maken.

 

De 600 jaar oude opgraving heeft voor opschudding in de modewereld gezorgd. Tot nu toe gingen mode-experts ervan uit dat de bh pas ruim 100 jaar geleden werd uitgevonden ter vervanging van het korset.

De opgegraven bh’s maken deel uit van een grote archeologische vondst. In het kasteel werden vier jaar geleden de 2700 kledingstukken al gevonden. Het duurde echter lang om vast te stellen uit welke tijd de items afkomstig waren.

Lees ook:Opening publieksprimeur Kasteel de Haar
Lees ook:Is het oudste bordspel ter wereld opgegraven?
Lees ook:Terracotta Warriors, een bijzondere tentoonstelling
Lees ook:Maak kennis met de geschiedenis van de lingerie…
Lees ook:Feest! De bh bestaat maar liefst 100 jaar!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De geschiedenis van vrouwenondergoed

  1. Toontje

    Zijn het BH’s zoals op bijgaande foto?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>