Eigen kledinglijn Nelson Mandela gelanceerd

Nelson Mandela, 94 is hij vorige week geworden. Een leeftijd om stil te zitten? Niet voor Nelson Mandela! De oud-president van Zuid-Afrika heeft een eigen kledinglijn gelanceerd. De lijn werd 46664 gedoopt, als ode aan zijn gevangenisnummer van toen hij op Robbeneiland zat opgesloten.In Zuid-Afrika is de lijn al te koop en tijdens de New York Fashion Week zal het ook nog eens gepresenteerd worden.

 

 

En dan hebben we het hier niet over die hemden die Mandela zelf altijd draagt! Nee, het zijn  moderne T-shirts, broeken, jurken en zelfs schoenen, tassen en riemen. Een shirtje kost ongeveer 25 euro, voor een herentrenchcoat moet zo’n 150 euro betaald worden. De kleding wordt in Zuid-Afrika gemaakt, en 7 tot 9 procent van de opbrengst gaat naar de 46664-foundation van Mandela.

Nelson Mandela zal zelf niet te zien zijn in de campagne, omdat hij zijn naam niet wil vercommercialiseren. Volgens het merk is hij daarom vooral een inspiratiebron voor de collectie. Gelukkig zijn er verschillende bekende sterren bereid om een handje te helpen. Celebs zoals Charlize Theron en Beyoncé schijnen bereid te zijn om de kledinglijn (die je uitspreekt als ‘four, double six, six four’) aan een beetje extra bekendheid te helpen. De eerste 46664-galajurk zal binnenkort dus ongetwijfeld op de rode loper te zien zijn.

In Zuid-Afrika is de kleding al op de markt en ook online is de collectie te koop.

Lees ook:Nam Winnie afscheid van Nelson Mandela?
Lees ook:Nelson Mandela (95) overleden
Lees ook:Toestand Mandela kritiek
Lees ook:VN viert donderdag 95ste verjaardag Nelson Mandela
Lees ook:‘Nelson Mandela snel weer naar huis’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>