Nooit meer verkeerd tanken in het buitenland met deze app!

Centraal Beheer Achmea heeft dit jaar 23% meer meldingen van verkeerd tanken in het buitenland ontvangen ten opzichte van vorig jaar. De verzekeraar ontving de afgelopen maand al rond de 60 meldingen van Nederlandse toeristen die in het buitenland de verkeerde brandstof hebben getankt. Verkeerd tanken gebeurt in het buitenland vaak doordat brandstoffen daar andere benamingen hebben dan in Nederland. Een foutje is snel gemaakt en dus moeten jaarlijks honderden Nederlanders wachten tot hun auto weer leeggepompt is, terwijl ze onderweg zijn naar hun vakantiebestemming.

Daarom heeft Centraal Beheer Achmea de Even Tanken app ontwikkeld.  Als je het niet weet bij de pomp, open je de brandstofcheck. Je kiest je eigen type brandstof en vult het land in waar je bent, of laat hem vinden naar aanleiding van je GPS-locatiebepaling. De app toont vervolgens hoe je brandstof zich vertaalt. Rijdt je auto op Euro 95? Met de app weet je dat je in Tsjechië Natural 95 en in Italië Benzina senza plombo of Benzina verde moet tanken. En in Frankrijk en Portugal tank je respectievelijk Gazole en Gasóleo als je in Nederland Diesel tankt.

En mocht je ondanks alles tóch nog verkeerd tanken, dan kun je met de app ook eenvoudig hun schade melden. Is dat even handig?
Je vindt de app in de Google Play Store en de Apple App Store.

Lees ook:Verzekerd van pechhulp, zonder abonnement
Lees ook:Bedenker ‘Even Apeldoorn bellen’ – Aad Muntz overleden
Lees ook:‘Even Appen’ met Centraal Beheer
Lees ook:Mannen, mannen! Verkeerde brandstof getankt?
Lees ook:Voordelig tanken met je ANWB-lidmaatschapskaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>