Kieskompas speciaal voor de standpunten over ouderen

De politieke partijen laten weer goed van zich horen en de strijd om de kiezer zal zich de komende weken gaan uitbreiden.

De Kieskompas kennen we al als hulpmiddel om te bepalen op welke partij we zouden moeten stemmen. Sinds vrijdag is er ook een kieskompas speciaal voor de standpunten over ouderen. De koepel van ouderenorganisaties CSO heeft in samenwerking met Kieskompas dit hulpmiddel ontwikkeld. Aan de hand van veertig stellingen moet duidelijk worden welke partij past bij uw standpunten en zienswijze over ouderen bij de verkiezingen op 12 september.

De verkiezingsprogramma’s van de  politieke partijen zijn nauwkeurig gelezen en getoetst aan eerdere standpunten van de politieke partijen. Vervolgens zijn de stellingen geautoriseerd door de politieke partijen. Het aantal onderwerpen dat aan de orde komt is zeer divers: een coördinerend minister voor ouderenbeleid, het PGB, Welvaartsvaste AOW, werkgelegenheid voor ouderen, voorrang bij orgaandonaties, gratis openbaar vervoer voor 65-plussers, de belasting op erfenissen, de invalidenparkeerkaart en het hoger eigen risico in de zorgverzekering.

Doe de test!

Lees ook:Programmavergelijker Ouderen vandaag gelanceerd
Lees ook:Verkiezingen op komst: stemwijzer weer online
Lees ook:Wederom online: de StemWijzer
Lees ook:Ga voor stemadvies voor de gemeenteraadsverkiezingen naar Kieskompas.nl
Lees ook:50PLUS en SP doen het goed bij de ‘ouderen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>