Raar verhaal: 24 jaar om te bewijzen dat je leeft

Je hoort of leest weleens van die verhalen die je eigenlijk niet kunt geloven. Dit is er zo eentje: een Indiase vrouw heeft maar liefst 24 jaar nodig gehad om te bewijzen dat ze niet dood is. De inmiddels 64-jarige vrouw werd doodverklaard toen ze 40 was…

Asharfi Devi trouwde toen ze twaalf was, werd moeder op haar negentiende en haar man verliet haar toen ze 23 was na een huwelijk waarin hij haar misbruikte. Met haar dochter ging Devi na de ‘scheiding’ weer bij haar ouders wonen. Devi ontdekte dat haar ex-man een vals certificaat van overlijden had weten te bemachtigen en dat ze dus officieel dood was. De Indiase ging tegen haar doodverklaring in. Het lukte haar echter niet om te bewijzen dat ze in leven was. Bij politie en rechtbanken werd ze niet gehoord. Dat kwam ook doordat de vrouw geen officiële papieren had.

Uiteindelijk diende Devi bij de rechtbank een verzoekschrift in, waarin ze vroeg om erkenning van leven. Acht maanden heeft de rechtbank het bewijs onderzocht en onlangs volgde de uitspraak, in bijzijn van Devi. De rechtbank heeft besloten dat Asharfi Devi inderdaad leeft.

Lees ook:Zij is niet dood, zij leeft!
Lees ook:13-jarige wilde bejaarde verkrachten
Lees ook:Chantal Sébire nam overdosis slaapmiddel
Lees ook:Veertig jaar lang als slavin in de Alpen
Lees ook:Zij is niet dood, zij leeft!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>