Tuchtraad beslist: Advocaat Bram Moszkowicz uit ambt gezet

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik kan hier wel een beetje om grinniken: het hebbe… eh… zijn van een goede advocaat betekent niet dat je alle zaken wint en/of dat je alles zomaar kunt flikken. Daar is ook advocaat Bram Moszkowicz achter. De raadsheer is vandaag door de tuchtraad geschrapt van het tableau. Dit betekent dat hij zijn beroep niet meer mag uitoefenen. Moszkowicz moest voor de tuchtrechter verschijnen omdat klanten klachten had ingediend over niet nagekomen toezeggingen, het aannemen van cash betalingen en onvoldoende rechtsbijstand.

Deze klachten, evenals die van de deken van advocaten Germ Kemper, zijn gegrond verklaard. Moszkowicz verloor op alle punten. Moszkowicz, die niet bij de uitspraak aanwezig was, kan nog in beroep tegen de uitspraak gaan bij het Hof van Discipline.

De Raad van Discipline heeft Moszkowicz strenger gestraft dan de de Orde van Advocaten had geëist, meldt De Telegraaf. De orde was een zaak tegen Moszkowicz begonnen omdat hij de belangen van de advocatuur zou schenden door grote contante betalingen aan te nemen. Moszkowicz heeft de integriteit van de advocatuur schade toegebracht, oordeelt de raad. Ook zou meermalen zijn gebleken dat hij de klachten niet serieus neemt. De raad vreest dat er geen verbetering optreedt omdat hij geen blijk zou geven van inzicht in zijn problemen. De betalingen kwamen aan het licht door een artikel in NRC Handelsblad. Daarin stond dat de Belastingdienst vanwege de betalingen onenigheid met Moszkowicz had. De advocatenorde stelde een onderzoek in en besloot uiteindelijk een tuchtzaak aan te spannen. De orde zag geen omstandigheden die de grote contante betalingen rechtvaardigden. De advocaat had volgens de orde over de betalingen moeten overleggen.

Lees ook:Bram Moszkowicz vanavond bij Pauw & Witteman
Lees ook:Independer, Werkspot, Makelaarsland. Wie volgt?
Lees ook:Iemand interesse in het kristal van Bram Moszkowicz?
Lees ook:KBO blij met uitspraak huishoudelijke hulp
Lees ook:Anti-rimpelreclame Vichy misleidend (morgen NCRV)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tuchtraad beslist: Advocaat Bram Moszkowicz uit ambt gezet

  1. silver price

    De orde was een zaak tegen Moszkowicz begonnen omdat hij de belangen van de advocatuur zou schenden door grote contante betalingen aan te nemen.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Bram Moszkowicz vanavond bij Pauw & Witteman | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>