Zeehond in Drenthe (meer dan 40 kilometer uit de kust!)

Een opmerkelijke toerist in Drenthe… Daar zwemt momenteel namelijk een zeehond rond, die kortgeleden geleden nog rondzwom in Groningse kanalen. Het dier werd gezien bij Annen in het riviertje de Hunze, hemelsbreed meer dan 40 kilometer van de kust verwijderd. Volgens Zeehondencrèche Pieterburen is het voor het eerst dat een zeehond in Drentse wateren opduikt.  ‘Hij is lekker solistisch bezig”, zegt een woordvoerder van de crèche woensdag. Afgelopen weekeinde werd de zeehond gezien in het Zuidlaardermeer. Inmiddels is het dier verder het land ingetrokken. Op zich is dat niet ongebruikelijk, aldus de woordvoerder, maar een zeehond in Drentse wateren is nog niet eerder waargenomen.

Zeehonden zijn zoutwaterdieren, maar kunnen zich volgens de crèche ook prima redden in zoet of brak water. ”Als er maar voldoende voedsel is. Het dier lijkt in uitstekende conditie te verkeren. Vroeg of laat vindt hij zijn weg wel terug naar de zee, dat kunnen ze feilloos. Het heeft geen zin om achter hem aan te zwemmen.” Volgens de woordvoerder is het niet nodig om in te grijpen zolang het dier niet wordt bedreigd. De crèche houdt de zeehond wel in de gaten en roept mensen op het beestje met rust te laten.

Lees ook:RIP Robin Williams… acteur (63) pleegt waarschijnlijk zelfmoord
Lees ook:Koala gered door mond-op-mondbeademing
Lees ook:Filmpje: Hert overleeft aanrijding met bus
Lees ook:Toch geen NSB’ers in de Nederlandse files
Lees ook:Hondje al zes jaar niet weg te slaan van graf baasje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>