Fietsen zonder fiets, met kans op onweer, buien en hagel…

Nou… ik had eigenlijk gedacht vanochtend een beetje in het zonnetje een stuk te gaan fietsen, maar… mijn fiets is vorige week geleend door een kennis, die zijn kapotte fiets hier heeft laten staan onder het mom van ‘ik kom hem morgen of overmorgen wel even omruilen’. Dat is er dus niet van gekomen, al moet ik zeggen dat ik het ook nog niet het stralende weer vind waar ik op had gehoopt. Goed, het is warm, maar om nou te zeggen dat er een lekker zonnetje is… niet echt. En we gaan het vandaag ook zeker niet droog houden, is me inmiddels wel duidelijk geworden: Een groot buiencomplex trekt via de oostelijke helft van het land naar noorden. De buien zijn soms ware wolkbreuken. Ook kunnen er forse hagelstenen vallen van enkele centimeters groot (!) en zijn er windstoten mogelijk.

In de loop van de dag krijgen meer regio’s in Nederland te maken met zware buien, met de grootste kans in de oostelijke helft van het land. De komende dagen wordt de tropische warmte verdreven met mogelijk veel neerslag. Daarna blijft het wisselvallig en daalt de temperatuur tot een koele 16 graden.

Lees ook:Weersverwachting: storm en zware windstoten op komst
Lees ook:Daar gaan de barbecueplannen: zware onweersbuien op komst!
Lees ook:Gaat de winter dan toch komen? Kou en sneeuw op komst!
Lees ook:Lekker stukje fietsen of wandelen? Let op: Kans op zware (onweers)buien
Lees ook:Pas op voor zware windstoten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>