Amsterdam krabbelt op als homostad

Dat ze niet in Rusland moeten zijn, zullen de meeste buitenlandse homo’s en lesbiennes ongetwijfeld wel weten, maar waar Nederland een jaar of wat geleden de homo-hoofdstad van de wereld was, was dat een beetje afgenomen. Maar na een aantal moeizame jaren krabbelt Amsterdam overeind als populaire bestemming voor homo-toeristen. Het afgelopen jaar zijn in de stad tal van initiatieven ontplooid om de reputatie van Amsterdam als tolerante en gastvrije stad te versterken.

“Amsterdam presenteert zich niet langer als gay capital, een pretentieuze titel die niet langer waar te maken viel”, zegt Sebas van der Sangen van Amsterdam Marketing in het Parool. “In plaats daarvan spreken wij van een gay destination: een ruimer begrip, dat op de hele stad slaat en niet alleen op de aanwezigheid van een paar gay bars.” Er waait volgens Van der Sangen een nieuwe wind door de gayscene, sinds gemeente, ondernemers en culturele instellingen in 2012 de handen ineensloegen om uit het dal te raken, dat onder meer was veroorzaakt doordat in 2010 een aantal populaire uitgaansgelegenheden in de Reguliersdwarsstraat verdwenen.

Van der Sangen: “Er zijn samenwerkingsverbanden ontstaan die op allerlei plekken nieuwe initiatieven hebben genomen. Er worden feesten gegeven met internationale allure. Dat is natuurlijk heel goed voor de reputatie van Amsterdam.” Zaterdag gaat in Amsterdam de Gay Pride van start, een week van feesten en evenementen. De botenparade op de grachten van volgende week zaterdag is het hoogtepunt.

Lees ook:OV-chipkaart vervangt strippenkaart in Amsterdam
Lees ook:100.000 vrijwilligers gaan zwerfafval te lijf
Lees ook:Johnny Hoes krijgt eigen smartlappennacht in Weert
Lees ook:Texel in het teken van de viering van 600 jaar stadsrechten
Lees ook:Luik is leuk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>