Recepten voor haarmaskers

Ons haar heeft het ‘s zomers zwaar te verduren, een volle lading zon, zout zeewater, chloor. Ook het gebruik van een krul- en stijltang kan je haar aardig beschadigen. Daarom is een haarmaskertje op zijn tijd wel lekker. Op Telegraaf.nl zag ik een aantal zelfmaak maskertjes voor elk type haar waarvoor je de ingrediënten vast wel in huis hebt.

 

 

Droog haar

2 avocado’s
scheutje honing

Prak de rijpe avocado’s fijn, net zo lang tot er een gladde massa ontstaat. Giet er vervolgens een scheutje honing bij in en roer het geheel goed door elkaar. Verdeel dit sausje over je haar en wikkel het goed in. Laat het dertig minuten intrekken en jouw droge haar is als sneeuw voor de zon verdwenen.
Normaal haar

2 eieren
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels olijfolie

Giet de olijfolie in een kom en roer hier de mayonaise doorheen. Voeg twee eieren toe en roer de ingrediënten goed door. Verdeel het masker vervolgens over je haar en laat het een kwartiertje intrekken. Was de olie uit met shampoo en je haar is heerlijk gevoed.
Futloos haar

1 ei
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels mayonaise

Klop het ei los in een kom en voeg vervolgens de mayonaise en olijfolie toe. Roer het eimengsel goed door totdat er een glad mengsel ontstaat. Verdeel het goedje over je haar en laat het dertig minuten intrekken. Was je haren daarna uit met lauwwarm water en je futloze haar is levendiger dan ooit.
Vet haar

60 gram yoghurt
1 ei

Giet de yoghurt in een kom en klop het ei los. Roer dit goed door elkaar en verdeel het masker vervolgens over je haardos. Laat het een half uurtje inwerken en zeg maar dag tegen je vette haren.
Beschadigd haar

1 eetlepel olijfolie
1 theelepel kokosolie
1 theelepel honing
1 ei
1 banaan

Mix in een kom het ei, de olijfolie en kokosolie. Voeg vervolgens de honing toe en mix nog een minuut op de laagste stand. Doe de geprakte banaan in de kom en blijf mixen tot alle klontjes verdwenen zijn. Verdeel dit masker ruimschoots over je haren en laat het een kwartiertje inwerken. Was het daarna met shampoo en je haar is als herboren.

Lees ook:Forel boterham (recept)
Lees ook:Scholfilets met amandelen en munt (recept)
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Lees ook:Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
Lees ook:Gebakken forel met koriander en gember (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>