Op 1 januari 2014 is het zover! De Nieuwjaarsduik!

Het einde van het jaar nadert en het aftellen naar de Nieuwjaarsduik, een oer-Hollandse spektakel, is begonnen. Hoeveel Nederlanders trotseren dit jaar de ijzige wateren? Volgens de laatste peilingen gaan op 1 januari meer dan 44.000 Nederlanders het water in op 125 duiklocaties in Nederland. Als alle deelnemers die zich hebben opgegeven ook echt komen dan zou dat een nieuw record betekenen.

 

 

In Scheveningen bij de Pier vindt traditiegetrouw de grootste duik van het land plaats. Wie de sprong in de koude Noordzee waagt, staat er in ieder geval niet alleen voor: naar verwachting luiden 10.000 helden het nieuwe jaar in bij de Unox Nieuwjaarsduik.  Vanaf 10.30 uur kun je een kaartje voor de duik kopen en vervolgens jezelf klaarmaken, wat gebeurt door middel van een gezellige warming-up met muziek en gymnastiek, waardoor je het vanzelf warm krijgt! Om klokslag 12.00 uur wordt het startschot gegeven van de 16e editie.

En dan…………………..: lekker opwarmen met een kop warme snert, een heerlijk vooruitzicht!

 

 

Lees ook:Nog nooit zoveel mensen het ijskoude water in 1 januari
Lees ook:Wel of geen nieuwjaarsduik….
Lees ook:De nieuwjaarsduik: een frisse start in 2009!
Lees ook:‘Op je gezondheid’ met Kerst
Lees ook:KreaDoe 2013 Jaarbeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>