Noten noot-zakelijk

Geloof het of niet: wil je langer leven eet dan een handje noten per dag!  Wie dagelijks 30 gram noten eet, heeft 29 procent minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten en 11 procent minder kans om te overlijden aan kanker!

 

 

Dit blijkt uit twee onderzoeken waarbij bijna 120.000 verpleegkundigen en artsen van 1980 tot 2010 zijn gevolgd. Zij werden iedere twee tot vier jaar onderworpen aan een enquête over hun eetpatroon. Hun verlaagde kans op sterven gold tijdens de onderzoeksperiode van dertig jaar. De positieve effecten gaan op voor zowel pinda’s als boomnoten (onder andere amandelen, wal-, hazel-, cashew- en macadamianoten). Noten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Notenliefhebbers blijken ook meer groente en fruit te eten, minder te roken, meer te sporten, vaker een vitaminesupplement te gebruiken en meer alcohol te drinken. Als al deze factoren buiten beschouwing worden gelaten, hebben de notenliefhebbers per jaar 20 procent minder kans op overlijden……

Lees ook:Mensen die veel noten eten leven langer
Lees ook:Noten of pinda’s knabbelen mensen! Je leeft langer!
Lees ook:Peulvruchten worden steeds populairder
Lees ook:7 keer lekker eten voor je hart
Lees ook:Dagelijks een handje noten eten heeft veel gezondheidsvoordelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>