Griekenland staat als vakantieland weer op de kaart!

En dan nu weer een bericht waaruit we toch wel op kunnen maken dat we het ergste van die rotcrisis gehad hebben! Want Griekenland lijkt terug te zijn als populaire vakantiebestemming, meldt nu.nl. Nederlanders oriënteren zich weer massaal op het Zuid-Europese land en dat is natuurlijk ontzettend fijn voor het land. Ook Frankrijk mag dit jaar opnieuw rekenen op meer vakantiegangers uit Nederland. De interesse in Spanje is een beetje gedaald en Egypte lijkt helemaal uit de gratie te zijn, zo meldt een onderzoek van vakantiewebsite Zoover. Hebben jullie al iets voor deze zomer in de planning staan? En zo niet; zou je Griekenland weer overwegen?
Nederlanders krijgen steeds meer vertrouwen in Griekenland en zijn sneller geneigd er een reis naartoe te boeken.  Griekenland kreeg de afgelopen ruim 30 procent meer interesse dan vorig jaar, hetgeen een positieve ommekeer is. Vanaf eind 2011 nam de interesse in het land namelijk met meer dan 70 procent af. Het land staat nu echter weer op de vijfde plaats van populaire bestemmingen. Frankrijk kon de afgelopen anderhalve maand rekenen op de aandacht van ruim 9 procent van de Nederlanders die zich oriënteren voor de aankomende zomervakantie. Daarmee staat Frankrijk momenteel de populairste bestemming. Spanje is iets minder populair geworden. In totaal werd er 4,2 procent minder op georiënteerd dan vorig jaar. Wel blijft Spanje tweede in de lijst.
De Nederlandse vakantiegangers is niet van plan om naar Egypte te gaan. De interesse in het land is met ruim 41 procent afgenomen. De continue onrust in het land en het negatieve reisadvies zorgen ervoor dat toeristen uitwijken naar meer betrouwbare oorden, zoals Turkije. Kaapverdië lijkt te zijn ontdekt door Nederlandse vakantiegangers. Er is ruim 40 procent meer interesse ten opzichte van vorig jaar in de eilanden. Ook Zweden is ruim populairder bij Nederlanders dan vorig jaar.

Lees ook:Frankrijk en Griekenland minder populaire vakantiebestemmingen
Lees ook:Honderdduizenden Nederlanders minder op vakantie
Lees ook:Nederlanders vertoeven op vakantie het liefst in…Spanje
Lees ook:Frankrijk trekt meeste bezoekers…ter wereld!
Lees ook:Paasweekend op komst: toeristen blijven weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>