Ben jij nog wel die “rijgeschikte” oudere?

Ouderen voelen zich vaak kwetsbaar in het verkeer en lopen een groter gevaar bij een ongeluk betrokken te raken dan een jongere automobilist. We willen allemaal tot op hoge leeftijd met de auto aan het verkeer kunnen deelnemen, maar dan wel veilig hè?! Het verkeer wordt steeds drukker en in de loop der jaren zijn veel verkeersregels veranderd. Er zijn ook nieuwe verkeerssituaties bij gekomen. Denk aan de invoering van mini-rotondes in de bebouwde kom, de fietsstraat alsmede de 30 km zone. En niet te vergeten de spitsstrook!

 

Het kan absoluut geen kwaad om eens een keer je rijvaardigheid te testen. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen.

Een  Rijvaardigheidstraining kan Regelzorg je aanbieden door samen te werken met regionale rijinstructeurs. Je kunt zelf jouw wensen aangeven. Denk bijvoorbeeld aan:

• Opfristraining in je eigen auto of in een auto van de rijschool.
• Caravan- of campertraining.
• Voorbereiding op een verplichte CBR rijtest.

Meer info over Rijtest CBR: klik hier.
Hoe goed is jouw kennis nog van de huidige verkeesregels en borden? Doe de Verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland: klik hier.

 

 

Lees ook:Hooikoorts? Kijk dan uit met autorijden!
Lees ook:Telegraaf: stelling van de dag over Ouderenkeuring Rijbewijs
Lees ook:Ouderen leven met liefde rijbewijs in voor gratis OV-Kaart
Lees ook:Alcohol en verkeer: gewoon niet doen
Lees ook:Cursus om senioren van parkeergaragestress af te helpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>