Bordjes voor meer duidelijkheid maximumsnelheid

Snap jij nog hoe hard je mag rijden op de snelweg en waarom…. 100, 120, 130? Je leest je toch helemaal suf? Hier wel, daar niet,verwarrend! Bij veel weggebruikers is nog steeds onduidelijkheid bij de maximumsnelheid op de snelwegen.

Gelukkig komen er nu, op verzoek van de ANWB,  langs de snelwegen bordjes om de maximumsnelheid aan te geven.

Al sinds de invoering van de extra snelheidslimiet van 130 km/h is er veel onduidelijkheid bij weggebruikers over de geldende maximumsnelheid. De ANWB vroeg daarom om betere informatie hierover aan de weggebruikers. Door nu elke kilometer op een hectometerbordje de maximumsnelheid te vermelden, wordt aan deze wens tegemoet gekomen.

Al anderhalf jaar pleit de ANWB voor betere informatie over de maximumsnelheid. Uit het ANWB-meldpunt bij de invoering van de nieuwe maximumsnelheid bleek dat veel mensen door de vele snelheidswisselingen in verwarring zijn gekomen. Ondertussen heeft de minister al aangegeven te streven naar langere trajecten met dezelfde maximumsnelheid en zijn er kantelborden geplaatst indien er door de spitsstrook een andere maximumsnelheid geldt.

De ANWB is blij dat er nu langs de snelweg extra informatie wordt geboden. Wel blijft de ANWB erop aandringen om versneld werk te maken van langere trajecten met een zelfde maximumsnelheid om zodoende de vele snelheidswisselingen te voorkomen. Daarnaast is het nodig dat ook in de navigatiesystemen de maximumsnelheid kloppend is. De ANWB zal goed in de gaten houden of de genomen maatregelen ook het gewenste effect hebben.

 

Bron: ANWB

Lees ook:130 kilometer op veel snelwegen
Lees ook:Automobilisten let op: meteen boete bij trajectcontrole A2 tussen Amsterdam en Utrecht
Lees ook:Maximumsnelheid omhoog op meer snelwegen
Lees ook:Pas op! Motorrijders massaal de weg op
Lees ook:De praatpaal: binnenkort museummateriaal?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>