Op vakantie? Weer zwarte zaterdag op komst met ‘heul veul files’

Voor de mensen die een vakantie met de auto gepland hebben, is het vast geen verrassing, maar toch: misschien is het slim om toch een dagje later te gaan rijden… Komend weekend worden weer extreem lange files verwacht op de Franse snelwegen, laat de ANWB weten. De Franse verkeerspolitie waarschuwt voor een tweede zwarte zaterdag in het zuiden van het land. Ook zondag wordt het druk, dan vooral door terugkerende vakantiegangers. De drukte begint al vroeg in de ochtend, rond 7 uur. Het drukst wordt het naar verwachting rond het middaguur. Het belangrijkste knelpunt is de route door de Rhônevallei (A7). In het westen loopt het verkeer vast bij de tolstations op de A10 van Parijs via Orléans naar de Spaanse grens. Ook op de route door het midden van Frankrijk via de A71/A75 wordt het filerijden.

Afgelopen zaterdag werd een record gehaald met bijna 1000 kilometer file op de Franse wegen. Ook in andere landen zoals Duitsland en Italië moeten vakantiegangers rekening houden met vertraging. In Oostenrijk en Zwitserland kan de wachttijd voor verschillende tunnels net als vorig weekend oplopen tot 2 uur. In Oostenrijk is dat op de A11 bij de Karawankentunnel richting Slovenië en in Zwitserland bij de Sint Gotthardtunnel.

Lees ook:Gezelligheid in Frankrijk: meer dan 500 kilometer files…
Lees ook:Uren sturen… Fileleed op Zwarte Zaterdag
Lees ook:ANWB waarschuwt voor druk Pinksterweekend
Lees ook:Zaterdag zwarte zaterdag…. gekte op de wegen!!
Lees ook:Warmste 18 oktober sinds het begin van de metingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>