Online boodschappen doen wordt steeds gewoner

Wie om zich heen kijkt zal het bij zichzelf en in z’n omgeving ongetwijfeld merken: het online oen van de boodschappen wordt steeds gewoner. Bijna 6 procent van de Nederlandse consumenten doet weleens boodschappen online in plaats van in de supermarkt. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Volgens een onderzoek van accountants- en adviesfirma Deloitte plaatst de onlineshopper ook vaker bestellingen dan een jaar geleden. De frequentie steeg van 1 keer per maand tot 1,75 keer per maand. Daardoor verdrievoudigden de onlinebestedingen aan levensmiddelen tot circa 680 miljoen euro op jaarbasis. Dat is 2 procent van de totale supermarktomzet. Dat lijkt nog steeds niet heel veel, maar de stijgende lijn is niet te missen.

Er zit nog wel het nodige verschil tussen de supermarkten. Albert Heijn is de supermarktketen die online veruit de meeste zaken doet. Jumbo heeft aangekondigd dit najaar te beginnen met shoppen via internet. Hmmm… nu ik hier toch achter de computer zit: ik ga even m’n boodschappen doen!

Lees ook:Boodschappen over de grens doen, loont!
Lees ook:Albert Heijn introduceert binnenkort nieuwe Bonuskaart
Lees ook:Vier keer meer winkels op zondag open dan in 2009
Lees ook:Het beste kookboek 2009 is van Albert Heijn
Lees ook:Albert Heijn (83) overleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Online boodschappen doen wordt steeds gewoner

  1. Marwin Dekkers

    Wij zijn er trots op met onze boodschappenbezorgdienst ook heel veel senioren te mogen bedienen; omdat ze óf de kwaliteit van de verswaren direct van de teler prefereren boven de supermarkt óf gewoon omdat de gezondheid even niet meewerkt:
    ‘Nalatende gezondheid maakte het steeds moeilijker om boodschappen te kunnen doen. Op den duur ga je je dan dingen ontzeggen om geen andere reden dan dat je ze niet thuis krijgt. Ik kon bijvoorbeeld al meer dan een half jaar geen muesli meer eten, omdat het te zwaar voor me was om voldoende melk in huis te kunnen halen. Een bezorgservice is dan ook de ideale uitkomst. – Alles bij Vershuys is absoluut naar volle tevredenheid. Ik ben hier zo blij mee! Geweldig! Een dikke 10.’
    Zie hier honderden referenties in de rechterkolom op Vershuys .com

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>