Spinnen tellen….. doe je mee?

Een week lang spinnen opsnorren……… ik heb er vandaag twee in mijn wasgoed aangetroffen, dus ik heb mijn portie weer gehad! Heb de hele buurt bij elkaar gegild. Maar als je het leuk vindt: sinds gisteren kan iedereen een week lang spinnen in huis en tuin zoeken voor de spinnentelling van Vroege Vogels las in de Telegraaf.

 

 

 

 

Sommige mensen griezelen al bij de gedachte aan een spin (ik dus!), maar de roofdiertjes kennen ook veel liefhebbers. Er komen in ons land zo’n 640 spinnensoorten voor. De ene soort hangt opvallend in een web of lopen in de zon over muren, anderen komen alleen ‘s nachts naar buiten.

Het radio-programma organiseert de telling voor de tweede keer. Wie wil meedoen kan gebruikmaken van de spinnenzoekkaart, waarop 24 soorten staan die veel voorkomen. De kaart is te downloaden op de website van het programma. Bij de eerste telling in oktober vorig jaar werd de kruisspin veruit het meest geteld. Op de tweede plaats stond de grote trilspin.

Veel plezier. Ik hoor het wel!

 

Lees ook:En de winnaar is…….. de kruisspin!
Lees ook:Hebben vrouwen een aangeboren angst voor spinnen?
Lees ook:Doe mee aan de tuinvogeltelling 2011
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015
Lees ook:De resultaten van vogelteldag Euro Birdwatch 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>