Stoptober in Nederland: nationale coachsessie

Van de Nederlanders boven de 15 jaar rookt 25 %, maar boven de 50 neemt het percentage rokers langzaam af. Van de 75-plussers rookt nog maar 8,8 %.

Wil je ook nog een poging wagen? Pak je kans en doe mee met Stoptober! Schrijf je nu in!! Stoppen met roken heeft altijd zin.

 

Via social media, tv en radio-reclames motiveren bekende en onbekende Nederlanders rokers om 28 dagen lang te stoppen met roken en mee te doen aan Stoptober. In Engeland is de Stoptober campagne al een aantal jaren een groot succes, waarbij het eerste jaar maar liefst 268.000 rokers meededen. Nu is het de beurt aan Nederland om 28 dagen lang massaal te stoppen met roken. En daarna? Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen stoppen de kans met 5 keer groter is dat men nooit meer begint*.

Het ministerie van VWS, Trimbos, KWF, Alliantie Nederland Rookvrij, de Hartstichting en het Longfonds hebben de handen ineen geslagen om van Stoptober een succes te maken en alle rokers van Nederland massaal bij te staan. Daarnaast besteedt dj Gijs Staverman in zijn radioprogramma, op Radio 2, regelmatig aandacht aan Stoptober en motiveert rokers om vol te houden. Dit keer staat niemand er alleen voor.

Lees ook:Rokers betalen tot 85 procent meer premie
Lees ook:Stoptober is weer begonnen!
Lees ook:Verrassend: ‘aantal rokers in Nederland neemt toe’
Lees ook:Ochtend, middag, avond… Roken is altijd schadelijk!
Lees ook:Roken is dom en maakt dom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>