Tips om het spinnenseizoen te overleven!

Het ene na het andere horror verhaal hoor ik de laatste weken om me heen over spinnen. Vorige week nog, telefoon…… een vriendin, alleen thuis! Paniek! Ze zag opeens een zwarte vlek op de vloer en de vlek bewoog! Het bleek een tegenaria domestica, oftewel een giga huisspin te zijn. Deze huisspin komt meestal ‘s avonds tevoorschijn, op zoek naar een vrouwtje maar jaagt daarbij vaak de vrouw des huizes de stuipen op het lijf. Brrrr!!!Zelfs de gealarmeerde buurman moest zich “vermannen” om de griezel te pakken.

Als je niet voor deze achtpotige verrassingen wil komen te staan, moet je onderstaande tips proberen.

Pepermunt is erg efficiënt. Spinnen haten deze geur. Het volstaat om een fles met spraydop met pepermuntolie, wat water en reinigingsmiddel te vullen. Spuit dit mengsel rond je ramen, deuren en andere plekken waar de achtpotige beestjes mogelijk kunnen opduiken.

Je kan ook azijn en kokosolie gebruiken om je. Vergeet niet onder de bedden te spuiten om nachtelijke verrassingen te voorkomen.

Ook van citrusgeuren zijn spinnen geen fan. Oliën van limoen, citroen en sinasappels zorgen niet alleen voor een frisse geur in huis, maar ze schrikken ook deze beestjes af. Spuiten maar!

Om te zorgen dat de spinnen wegblijven, kan je een oude handdoek gedrenkt in warm water en bleekwater op je zwabber bevestigen met een elastiek of touw. Ga met de zwabber over je plafond. Spinnen hebben namelijk een hekel aan de geur van bleekwater. Een schijfje citroen bij de afvoer leggen (spinnen houden daar niet van) of bakjes met zout in donkere, vochtige hoeken zetten. Spinnen houden van donkere, vochtige plaatsen, en het zout neemt het vocht weg. (geen spinnen!)

 

Lees ook:Zo houd je spinnen buiten de deur
Lees ook:Duizenden kleine beestjes verschuilen zich in je kerstboom
Lees ook:De Insectendetective – natuurgids voor kinderen
Lees ook:En de winnaar is…….. de kruisspin!
Lees ook:Je kerstboom is een bron van…ongedierte!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>