Slijters, supermarkten en vooral speelgoedwinkels draaien mooie omzet

Eind november, december… van oudsher de tijd voor winkeliers om hun grootste omzet te draaien. En crisis of geen crisis, ook dit jaar geven Sinterklaas, kerst en oud en nieuw geven de detailhandel een extra impuls van naar schatting 1,3 miljard euro. Per huishouden wordt er vanwege de feestdagen gemiddeld voor ongeveer 170 euro extra geshopt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt vandaag dat vooral de speelgoedbranche gouden tijden beleeft in de laatste maanden van het jaar. Speelgoedwinkels halen in november en december bijna 30 procent van hun jaaromzet. Per (klein)kind wordt in deze tijd bijna 110 euro aan speelgoed gespendeerd. Maar er zijn meer branches die goede zaken doen.

Wat te denken van slijters, supermarkten en verkopers van huishoudelijke artikelen. Ook zij draaien goede omzetten, aangezien veel mensen in deze donkere dagen cadeaus kopen voor Sinterklaas en kerst. Ook luxe voedingsmiddelen en dranken voor bij het kerstdiner en hapjes, champagne en vuurwerk voor de jaarwisseling zijn populair. Niet alle winkels profiteren even sterk van de feestdagen. Bij doe-het-zelfzaken bijvoorbeeld is het in deze tijd van het jaar juist rustiger.

Lees ook:Wij Nederlanders doen zuinig aan met cadeautjes…
Lees ook:En dan nu de kerstdagen
Lees ook:Bijna helft Nederlanders doet online aankopen tijdens feestdagen
Lees ook:Sinterklaas opent ijsbaan
Lees ook:Goede zaak: meer alcoholcontroles met Kerst en Oud en Nieuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>