Vernieuwde regelhulp.nl online

In oktober is een compleet vernieuwde versie van www.regelhulp.nl gelanceerd, de online wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg en ondersteuning. Wensen van gebruikers én de veranderingen in de zorg hebben er toe geleid om Regelhulp te vernieuwen en verder te vereenvoudigen. Het doel is om burgers zo goed mogelijk te helpen de weg te vinden in het brede aanbod van zorg.

 

 

 

Regelhulp bestaat sinds 2007 en bevat actuele informatie over zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien en sociale zekerheid. Bij Regelhulp staat de behoefte van mensen centraal, niet de regeling. Door hun situatie als uitgangspunt te nemen vinden mensen gemakkelijk de adviezen, zorg en ondersteuning die bij hen past. Regelhulp is bedoeld voor mantelzorgers, ouders en opvoeders, mensen met een beperking of chronische ziekte, ouderen en zorgprofessionals.

Vanaf 2015 zullen burgers steeds vaker bij hun gemeenten aankloppen met vragen over zorg en ondersteuning. Daarom stemt Regelhulp haar informatieaanbod af op de lokale situatie. Zo kan een gemeente per onderwerp specifieke lokale informatie toevoegen, zodat de burger ook geïnformeerd wordt over regelingen en organisaties in zijn of haar omgeving. Daarnaast kunnen gemeenten en private organisaties in het zorgdomein de teksten van Regelhulp (gratis) opnemen in hun websites. De burger krijgt hierdoor op meerdere plekken consistente en betrouwbare informatie aangeboden.

Lees ook:Ombudsman onderzoekt gemeenten en eigen bijdrage inwoners Wmo
Lees ook:Ouderen ontevreden over uitvoering WMO
Lees ook:Minder mensen naar de huisarts door internet
Lees ook:10 misverstanden over de Wmo2015 uitgelegd
Lees ook:Veranderingen in de zorg: matige communicatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>