Sophia Loren gelooft in ‘happy rimpels’

Heerlijk, mensen die het ouder worden accepteren, met of zonder rimpels. Het is zoals het is! Wat toch een onzin je vol te laten proppen met allerlei vulmiddelen om er jonger en strakker uit te zien. Neem nou die Yolanthe Sneijder-Cabau. Gisteravond hebben we haar kunnen zien in RTL Late Night bij Humberto Tan. Menig Nederlander heeft met verbazing zitten kijken wat er met die vrouw gebeurd is. Verschrikkelijk, wat doet een mens zichzelf aan. En dan is ze nog maar 29!!!

Nee, dan de mening van de 80-jarige Sophia Loren: “waarom heeft iedereen zo veel problemen met ouder worden? Vergeet plastische chirurgie. Als je dat probeert, ga je er als een monster uitzien.

En ze heeft nog gelijk ook!!!! Lees de tachtig jaar levenswijsheid in zes beknopte levenslessen van de Hollywooddiva die wél mooi oud werd…..

1. Liefde schrijf je ALTIJD met hoofdletter

“Liefde schrijf je altijd met een hoofdletter. Liefde zit in mijn hart. Een leven zonder liefde is onmogelijk. Ik ben op een punt gekomen waar ik gelukkig ben met alles wat ik heb in mijn leven: een prachtige familie met beeldschone kinderen en kleinkinderen. Het enige waar ik écht spijt van heb, is dat ik niet in het wit getrouwd ben. Niemand in onze familie deed dat. Het is een droom van mij die nooit is uitgekomen en waar ik tot op de dag van vandaag nog af en toe aan denk.”

2. Speel elke rol als was het je eerste film

“Wat ik buitengewoon vind aan mijn moeder, is dat ze – ongeacht hoe veel ervaring ze heeft – elke rol benadert als was het haar eerste film”, zegt Lorens zoon Eduardo Ponti. “Mijn moeder zal Hollywood nooit beu worden. Bij elke film doet ze alsof ze niet weet hoe ze moet acteren terwijl ze juist één van de beste actrices ter wereld is.”

3. Koester ook slechte momenten

“Ik heb mezelf nooit wijs gevonden omdat ik altijd op basis van mijn emoties heb geleefd. De ene keer gaat dat goed en de andere keer loopt dat helemaal fout af, c’est la vie. Ik groeide op in een heel slechte periode in Italië waar iedereen erg onder de oorlog leed. Ik was graatmager en ik had veel problemen met mijn ouders die niet meer met elkaar overeenkwamen. Ik koester zelfs de slechte momenten uit mijn leven omdat ze me geleerd hebben om met grotere problemen om te gaan.”

4. Eet niet te veel spaghetti (zelfs niet in Italië)

“Ik eet niet veel omdat ik op mijn gewicht probeer te blijven. Soms durf ik mezelf wel eens goed te laten gaan, maar dat gebeurt alleen maar wanneer ik boos ben. Dan eet ik een groot bord pasta – uiteraard – omdat dit het enige is waar ik op dat moment voldoening aan kan hebben.”

5. Sta heel vroeg op

“Ik kom niet veel buiten. Ik heb mezelf altijd een beetje opgesloten omdat ik graag zo veel mogelijk thuis probeer te zijn. Ik sta op om 4 uur en maak om 7 uur een wandeling in het park. Daarna bel ik mijn kinderen op, lees ik scripts en verbeter ik teksten die ik geschreven heb. Mijn leven is heel simpel. Ik maak mezelf niet graag moe, ik ben een rustige Napolitaanse. Ik doe waar ík zin in heb. Het duurde één jaar om mijn boek te schrijven, wat best lang is, maar ik verdeel mijn tijd zoals ik het wil. Dat heb ik altijd gedaan. Als ze mij uiteten vragen, zeg ik meestal: ‘Mamma mia, hier heb ik écht geen zin in.’ Uiteten doe ik vrijwel nooit.”

6. Bel je kinderen elke dag

“Ik heb vier jaar lang op internaat gezeten. Ik was de enige leerling die elke dag een telefoontje kreeg van zijn moeder”, zegt zoon Eduardo. “Ik woon in een klein dorpje in de buurt van Genève”, pikt Sophia in, “maar mijn kinderen wonen nog steeds in Amerika. Dat is hun keuze, ze staan vrij om hun eigen leven te leiden. Toch voel ik me af en toe heel eenzaam omdat ik mijn kleinkinderen niet kan zien opgroeien. Ik zou zo graag een echte nonna voor ze willen zijn. Daar heb ik al veel traantjes om gelaten.”

 

Bron: HLN

 

Lees ook:Beyoncé uit liefde voor moeder op internet
Lees ook:Vaders zijn onmisbaar
Lees ook:‘De achtste zuster’ van Elle Eggels, bestsellerauteur van ‘Het huis van de zeven zusters’
Lees ook:Joan Rivers op 81-jarige leeftijd overleden
Lees ook:De moeder van Jan Smit is boos….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>