Baarden zijn ‘bacteriële sponzen’

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Vol afgrijzen las ik dat de baard een broeinest is van bacteriën, wel 20.000 om precies te zijn. Dit blijkt uit een recente studie van de faculteit biologie van de Aston Universiteit in Engeland. Dit resultaat komt naar voren uit een onderzoek van voornoemde universiteit naar de hygiëne van chirurgische mondmaskers.

 

 

 

De wetenschappers wilden nagaan of de chirurgische kapjes de bacteriën van het gezicht van de chirurgen tegenhielden en of er bij baarddragers meer bacteriën aanwezig waren. De onderzoekers vertelden de Daily Mail dat gebleken is dat het aantal bacteriën op het gezicht van baarddragers aanmerkelijk groter is dan bij onbebaarde mannen. Baarden herbergen meer ziektekiemen omdat gezichtshaar stugger is dan ander haar. Het vangt dus gemakkelijker vuil en bacteriën op.  De groei van bacteriën wordt nog verder bevorderd doordat mannen vaak met hun vieze handen aan hun baard zitten, waardoor de bacteriën gemakkelijk naar de mond verspreiden. Maar ook het nuttige van zuivelproducten is smullen voor bacteriën in de baard.

Twijfel je nog?

Lees ook:Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, zo ook de man!
Lees ook:Vrouwenhanden zitten vol bacteriën
Lees ook:Kun je een blaasontsteking voorkomen?
Lees ook:Bacteriën zijn niet te vermijden!
Lees ook:Brrrrrrrr….. bacteriën/beestjes op je tandenborstel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>