Drinkwaterfiets gaat dorst tegen op Koningsdag

Op Koningsdag zet Waternet weer toileteilanden en afvalboten in langs de vaarroute. Deze zorgen ervoor dat varende feestgangers een nog mooiere dag kunnen beleven op het water. Nieuw dit jaar is de ‘Drinkwaterfiets’. Een mobiel watertappunt op de Amstel, waar dorstige voorbijgangers gratis hun beker of flesje kunnen vullen met heerlijk fris kraanwater. Dankzij het nieuwe mobiele watertappunt op de Amstel zullen varende feestgangers voortaan geen dorst meer hebben op Koningsdag.

Met de servicepunten wil Waternet het plassen in de grachten en het wegwerpen van afval in het water tegen gaan. Het uitdelen van kraanwater is een toevoeging op de bestaande service-eilanden. Water drinken kan namelijk van belang zijn voor een fijne tijd op het water. Zeker bij warm weer. Omdat de Drinkwaterfiets niet alle varende feestgangers kan bedienen, wordt aangeraden om zelf een fles of flessen kraanwater mee aan boord te nemen. Zo voorkom je een dorstige Koninklijke vaartocht!

Annemieke van Maaren, woordvoerder Waternet: ‘Tijdens Koningsdag wordt het elk jaar weer drukker op de grachten. Dit betekent naast een hoop gezelligheid ook meer vuilnis en vervuiling van de grachten. Wij proberen met onze servicepunten de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen en het de feestvierders zo makkelijk mogelijk te maken. De Drinkwaterfiets leek ons een logische bijdrage hieraan.’

Bekijk de Koningsdag vaarkaart met alle servicepunten op het water op de Grachtensite of Waternet.nl of download gratis de VaarWater-app. Op Koningsdag kleurt de app weer oranje. Deze light versie van de vaarapp blijft ondanks de drukte op het water goed bereikbaar.

 

Bron: ANP Pers Support

Lees ook:Beleef het Amsterdam Light festival vanaf het water!
Lees ook:Dopper: fan van kraanwater
Lees ook:Hoe gaat Koningsdag in Dordrecht er in 2015 uitzien?
Lees ook:Koningsdag niet 27 maar 26 april 2014 gevierd
Lees ook:Een praktische oplossing: het ‘PLAT_water’ drinkzakje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>