Houd de oudere mond gezond!

Goede mondverzorging is belangrijk voor de algehele gezondheid en kwaliteit van leven. Steeds meer oudere mensen – met (geheel of gedeeltelijk) eigen tanden en/ of een prothese – hebben ondersteuning nodig bij hun dagelijkse mondverzorging.

Bij opname in een verzorg- of verpleeghuis heeft 80 procent van de nieuwe bewoners een matige tot slechte mondgezondheid.

 

Een gezonde mond is voor ouderen extra belangrijk. Wie een gezonde mond heeft, heeft geen pijn of ontstekingen, kan beter eten, ziet er verzorgder uit en heeft minder last van een slechte adem. Helaas blijkt dat verzorgenden in een zorginstelling vaak geen tijd hebben voor goede mondverzorging. Hoe treurig is dat!

Reden voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) om in actie te komen voor betere mondzorg voor deze groep. Samen met TNO en Zorg voor Beter ontwikkelde de beroepsvereniging van tandartsen poetsinstructiekaarten voor ouderen, verplegenden, verzorgenden en mantelzorgers. En een praktijkwijzer voor tandartsen.

Meer uitleg over goed poetsen of het aanpakken van klachten, zoals een droge mond of slechte adem? Ga naar www.zorgvoorbeter.nl/mondzorg

Lees ook:Pilots van start voor betere mondzorg bij ouderen
Lees ook:Slechts 40% van de 80-plussers op controle bij de tandarts


Lees ook:Breed initiatief voor betere mondzorg ouderen
Lees ook:Hoe lang is jouw vader of moeder al niet bij de tandarts geweest?
Lees ook:Doe iets aan die slechte adem!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>