Regeringsrecord Britse Queen Elizabeth

Precies om 18.30 vanavond haalde Queen Elizabeth (89 jaar) een record binnen. De krasse vorstin zit namelijk de langste tijd ooit op de Britse troon. Elizabeth zit  dan 63 jaar en 216 dagen op de troon en verbetert het record van haar betovergrootmoeder koningin Victoria.

 

 

Het precieze tijdstip is niet bekend. Dat komt omdat Elizabeths vader koning George VI op 6 februari 1952 in zijn slaap overleed. Op het moment dat hij zijn laatste adem uitblies was Elizabeth automatisch koningin, maar niemand weet exact wanneer George stierf. Er wordt daarom maar een globale tijd aangenomen.

De regeertijd van Elizabeth heeft in haar naaste familie al records opgeleverd. Zo is echtgenoot prins Philip (94) de langst dienende prins-gemaal – net zo lang als Elizabeths tijd op de troon zit. Oudste zoon prins Charles (66) is tegelijkertijd de langst wachtende troonopvolger.

Elizabeth en Philip zijn beiden trouwens ook respectievelijke de oudste monarch en prins-gemaal uit de Britse geschiedenis, en het langst (67 jaar) gehuwd.

 

Lees ook:De koninklijke baby heeft een naam!
Lees ook:Driewerf hoera voor onze oudst regerende monarch!
Lees ook:Prinses Beatrix nieuwe beschermvrouwe van De Hollandsche Molen
Lees ook:Feitjes over Queen Elizabeth II
Lees ook:Prins Charles is opa!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>