Dr. Hauschka feliciteert SOS Kinderdorpen met 50 – jarig bestaan

SOS Kinderdorpen bestaat in november vijftig jaar. Het natuurzuivere cosmeticamerk Dr. Hauschka feliciteert SOS Kinderdorpen met haar mooie werk. Voor iedere verkochte geschenkverpakking van de Bodyolie Rozen doneert Dr. Hauschka 1 €,
aan SOS Kinderdorpen. Hiermee zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat er nog meer kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien.

 

Producten van Moeder Natuur, voor Moeder Liefde.
Terwijl ook Nederland een ongekend grote aanwas van vluchtelingen opvangt, viert SOS Kinderdorpen op 24 november zijn 50-jarig bestaan. Hun werk zal de komende vijftig jaar nog hard nodig zijn: in de enorme vluchtelingenstroom reizen duizenden kinderen vaak helemaal alleen. Ze zijn extreem kwetsbaar en staan bloot aan uitputting, honger en ziektes. Deze kinderen hebben de veiligheid van een familie nodig. Omdat Dr. Hauschka Cosmetica om deze kinderen geeft, heeft het speciaal voor SOS Kinderdorpen een geschenkverpakking ontworpen voor de Bodyolie Rozen.

“Je herkent de geschenkverpakking aan de foto van SOS Kinderdorpen op de verpakking,” aldus Tessa Koop, woordvoerder van Dr. Hauschka Cosmetica. “We hopen dat het de mensen inspireert zelf ook een bedrag aan SOS Kinderdorpen te doneren. Zo is nu voor veel kinderen acute noodhulp nodig en donaties gaan direct naar veilige opvang in kindvriendelijke centra, tenten, dekens en toiletspullen maar ook luiers, babymelk, voedsel en kleding.

Naast praktische hulp wordt ook psychosociale hulp geboden. Deze kinderen zijn natuurlijk veelal zwaar getraumatiseerd.” Naast noodhulp, biedt SOS Kinderdorpen ook hulp voor de langere termijn. Vanuit het principe dat elk kind familie nodigt heeft, zorgt de organisatie ervoor dat kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Door kwetsbare families te ondersteunen en door kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven in een SOS familie in een van onze kinderdorpen. Zo zegt de 41-jarige Yita: ‘Natuurlijk moest ik wennen aan mijn nieuwe leven in het SOS kinderdorp. Ik was ontzettend verdrietig om het verlies van mijn ouders. Maar het goede daar was, dat alle kinderen vergelijkbare verhalen hadden. Ik heb me zo ontzettend thuis gevoeld in mijn SOS familie.’

Lees ook:Zet jouw moeder en 5500 SOS moeders in het zonnetje
Lees ook:‘De achtste zuster’ van Elle Eggels, bestsellerauteur van ‘Het huis van de zeven zusters’
Lees ook:Dr. Hauschka Bronzing Powder tijdelijk in fraaie aquarel poederdoos
Lees ook:Sophia Loren gelooft in ‘happy rimpels’
Lees ook:Vaderdag…… zeg het met woorden (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>