5 manieren om schoon te maken met ingrediënten die in iedere keuken aanwezig zijn

Tegenwoordig kan je voor ieder huishoudklusje wel weer een nieuwe fles schoonmaakmiddel aanschaffen. Maar wist je dat je het meeste poetswerk gewoon kan doen met ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt? Helpling, het online platform dat huishoudens matcht met een ervaren en betrouwbare schoonmaakhulp, heeft 5 manieren verzameld om schoon te maken met wat je al in huis hebt. Dus laat die caipirinha’s of citroentaart zitten en gebruik je citroenen deze week bijvoorbeeld om je eigen allesreiniger te maken.

Allesreiniger
Ons eerste natuurlijke schoonmaakmiddel is misschien wel het makkelijkste om te maken en je kan het overal in huis gebruiken! Meng dezelfde hoeveelheden azijn en water, en je hebt een universele allesreiniger. Niet zo gek op de geur van azijn? Voeg een aantal druppeltjes citroen toe om de geur weg te halen. Giet het mengsel in een spuitfles en gebruik het voor bijna iedere oppervlakte in huis!

Badkamer schoonmaken
Badkamers zijn nooit echt het leukste onderdeel van de schoonmaak, maar we kunnen het wel makkelijker maken! Een kopje bakpoeder gemengd met azijn en een paar druppels citroen is een fantastisch natuurlijk schoonmaakmiddel voor de wc-pot. Giet het mengsel in de pot en laat het een paar minuten intrekken. Even goed schrobben met een wc-borstel of schuursponsje, vervolgens spoel je door en je hebt weer een blinkende pot!

Ramen en spiegels
Azijn is je beste vriend als het op ramen aankomt. Meng gelijke delen azijn en water in een spuitfles om je ramen en spiegels streepvrij te krijgen. Gebruik onverdunde azijn direct op moeilijke vlekken door het op een doek te doen en de vlek er mee weg te poetsen. Neem vervolgens af met een zeem en poets eventueel na met een krant (ja dit werkt echt!). Geniet weer van de zon die door de glinsterende ramen heen komt!

Gootsteenonstopper
Als je een verstopte gootsteen hebt, giet dan een half kopje bakpoeder en een half kopje azijn in de gootsteen. Dek het af en laat het een half uur inweken. Spoel door met kokend water en vergeet de ontstopper niet!

Het verwijderen van geurtjes
Geuren worden heel goed geabsorbeerd door oud koffiedik. Hiermee sla je twee vliegen in een klap: je recycled oude koffie en je komt af van vieze geuren. Om vervelende geurtjes uit je keuken weg te halen vul je een of meerdere kommetje(s) met koffiedik en die zet je op verschillende plekken in je keuken. Laat een nacht staan en je keuken zal je bedanken voor de frisheid!!

Lees ook:Een gepocheerd ei hoort erbij met Pasen
Lees ook:Zo lap je je ramen kraakhelder schoon
Lees ook:Tips om het spinnenseizoen te overleven!
Lees ook:Recepten voor haarmaskers
Lees ook:Ultieme liefdesdrankjes….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>