Independer, Werkspot, Makelaarsland. Wie volgt?

Afgelopen week is advocaatzoeken.nl gelanceerd. Dit online platform brengt  – voor cliënt en advocaat – vraag en aanbod bij elkaar. In andere sectoren (vgl. bouw-, verzekerings- en makelaarsbranche) is een online platform inmiddels niet meer weg te denken. Reden voor drie Utrechtse ondernemers om ook binnen de advocatuur, naar haar aard een wat conservatieve branche, een dergelijke dienst op te tuigen.

De drie realiseren zich dat de sector meer en meer digitaliseert. Albert Munneke, een van de oprichters: ‘Er is momenteel veel beweging in de juridische sector. LegalTech is booming. Toch blijft de advocatuur voor een belangrijk deel mensenwerk. Maar wel mensenwerk dat zich – meer dan vroeger – zal moeten toeleggen op transparantie, kwaliteit én vindbaarheid.’

Hoe werkt het? Geselecteerde advocaten krijgen gelegenheid potentiële cliënten een voorstel te doen. Uit de voorstellen kiest de cliënt – mede op basis van reviews – met welke advocaat hij of zij contact wenst. ‘We hebben,’ aldus Munneke, ‘gezocht naar een transparant model dat zonder twijfel voldoet aan de meest recente regelgeving van de Orde van Advocaten. En daar zijn we in geslaagd.’

Het nieuwe platform verwacht een betere match tussen vraag en aanbod te realiseren. ‘Advocaten moeten zich aan jou presenteren,’ licht Munneke toe, ‘dat is veel beter dan andersom. Bovendien weten onze advocaten dat ze concurreren met hun collega’s. Dat maakt dat ze een voorstel moeten doen waarbij prijs en kwaliteit in verhouding zijn. Ik denk echt dat we met ons platform de dienstverlening binnen de advocatuur naar een hoger plan kunnen tillen.’

Lees ook:Tuchtraad beslist: Advocaat Bram Moszkowicz uit ambt gezet
Lees ook:Leegloop dreigt in de zorg
Lees ook:Subsidie voor gastouderopvang heeft weer bestaansrecht
Lees ook:Online van je obstipatie afkomen…
Lees ook:Alles van Bach gratis op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>